Lees meer over onze missie

Producten

Aan de basis van al onze activiteiten staat een uitgebalanceerd assortiment vis, schaal- en schelpdieren. Uit het Verre Oosten en Afrika worden dagelijks containers vis, schaal- en schelpdieren geïmporteerd voor de Europese markt. Dankzij de lange termijn relaties met onze leveranciers bieden wij onze klanten producten van de gewenste kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Door onze ervaring en goede relaties met onze leveranciers, beschikken wij bovendien over de juiste informatie inzake het juiste "koopmoment". Deze informatie delen wij met onze klanten, waardoor deze de juiste inkoopbeslissing kan nemen.

Wij leveren uitsluitend per volle container. Hier kan gekozen worden voor verschillende producten van diverse leveranciers. Alle producten kunnen zowel in groot- als in kleinverpakking worden geleverd, onder het merk van klant of leverancier. Meer informatie hierover kunt u vinden bij verpakkingen en logistiek.

Door het uitsluitend leveren per volle container, vermijden wij dat we direct of indirect concurreren met onze klanten.

Terug naar boven

Assortiment

Het assortiment is door de jaren heen met zorg samengesteld. Hieronder vindt u een overzicht van alle producten zoals wij deze voeren. In ons assortiment treft u zowel gekweekte vis en schaaldieren aan als wild gevangen.

Vanzelfsprekend kunnen wij ook specifieke producten voor u "sourcen", mits deze producten beschikbaar zijn in de landen waar wij onze inkoop doen.

Garnalen


Black Tiger        Penaeus monodon                
Vannamei Penaeus vannamei
Cat Tiger Parapenaeopsis sculptilis
Whites Penaeus indicus
Red Shrimp Solenocera melantho
Pink Shrimp Trachypenaeus curvirostris

Inktvisachtigen

Inktvis        Loligo chinensis                
Inktvisringen         Illex argentinus, Todarodes pacificus, Ommastrephus bartrami
Inktvis Tubes Illex argentinus, Todarodes pacificus, Ommastrephus bartrami
Cuttlefish Sepia officinalis
Octopus Octopus vulgaris

Vis

Pangasius        Pangasius hypopthalmus                
Tilapia Oreochromis niloticus
Yellow Fin Sole          Limanda aspera
Nile Perch Lates niloticus
Monkfish Lophius litulon
John Dory Zeus Japonicus

Schelpdieren

Clam meat        Paphia undulata                
Clam meat (2) Anadara antiquata
Clams shell on       Meretrix lyrata

Diversen

Surimi        Pseudosciaena crocea                
Seafood mix        -

Terug naar boven

Verpakkingen

Alle producten worden op oorsprong verwerkt en verpakt. Froconsur levert de producten onder private label, ons eigen merk Aldus of het merk van de leverancier. Uiteraard kan er gekozen worden voor verschillende verpakkingsmogelijkheden zoals; zakjes (bedrukt of met riderlabels/cavalier), doosjes, bulkverpakking, etc. Indien gewenst ontwerpen wij samen met de klant een nieuwe verpakking.

Als specialist zijn wij uitstekend op de hoogte van de wettelijke eisen op het gebied van verpakking. Hierdoor worden mogelijke problemen met autoriteiten en/of bij inklaring voorkomen

Terug naar boven

Logistiek

Na het afsluiten van de order en het plaatsen van de bestelling begint voor de afdeling backoffice het werk: het onderhouden van de contacten over uw bestelling met zowel onze leverancier als met de klant.

Tijdens verscheping ziet backoffice erop toe dat de documenten, zoals geleverd door de leverancier, uitvoerig worden gecontroleerd om eventuele administratieve fouten vooraf te elimineren. Bij aankomst in de haven van bestemming wordt door goede samenwerking met onze douane agenten een snelle inklaring gerealiseerd. Vanuit de haven leveren wij de producten rechtstreeks aan de klant.

Producten die ingekocht zijn via Froconsur worden op CIF, CIP of DDP voorwaarden geleverd in de haven of uw vrieshuis, afhankelijk van de wensen van de klant.

Terug naar boven

Froconsur B.V.